in het kort

Singer-songwriter Chris Egbers maakt onthaastende folk pop: liedjes met een duidelijke kop en staart, waarin ruimte is om weg te dromen. Inspiratiebronnen voor hem zijn artiesten als Bertolf, The War On Drugs en John Mayer, de bijzondere verhalen van andere mensen en zijn loopje naar de supermarkt. 

bio

Singer-songwriter Chris Egbers combineert zijn passie voor muziek met de drive om maatschappelijk betrokken te zijn. Hij wil dat zijn muziek niet alleen entertainment is, maar ook een instrument om een brug te slaan tussen mensen die elkaar anders misschien liever uit de weg zouden gaan. Contact en nuance stimuleren is zijn hoofddoel.

 

De folk pop die Chris maakt is toegankelijk en sfeervol. De liedjes hebben een duidelijk kop en staart, maar er is ruimte om weg te dromen. In zijn teksten combineert hij zijn fascinatie voor andersdenkenden en onderbelichte verhalen met zijn eigen belevingswereld.

 

Inspiratiebronnen voor hem zijn artiesten als Bertolf, Kings Of Convenience en Madison Cunningham, de bijzondere verhalen van andere mensen, de TV-serie ‘100 Dagen In Je Hoofd en zijn loopje naar de supermarkt. 

 

Jarenlang was Chris in Friesland actief als frontman in verschillende bands en als solo-artiest. Hij deed ervaring op door met zijn acts shows te spelen van het lokale buurtcafé tot aan Tivoli Vredenburg en de Q-Factory. 

 

In 2018 maakte Chris de stap naar de Popacademie in Enschede, waar hij een band vormde rondom zijn werk als singer-songwriter. In 2021 bracht hij met deze band zijn eerste single ‘Cracks’ uit die gereleased werd door middel van een shortfilm. Deze single speelde hij ook live op 3FM.

 

In 2022 releaset Chris zijn debuut-EP en is hij de focusact van Poppodium Metropool in het talentontwikkelingstraject Metro’s Finest.

 

Ook is hij bezig met het maken van een documentaireserie waarin hij in gesprek gaat met mensen die zich inzetten voor verbinding in de maatschappij om vervolgens hun verhaal op muziek te zetten.

© Chris Egbers 2022