EP Release ‘All That I Need’

Op 15 juni releasede ik mijn debuut-EP All That I Need met een uitverkochte releaseshow in het Wilminktheater in Enschede. Samen met het publiek namen we plaats op het podium. We vulden de band aan met vier te gekke strijkers en verder pakten we uit met een unieke lichtshow en visuals op een reusachtig doek. De EP is vanaf nu overal te beluisteren!


Foto’s: Anne-Marie Kok
Aftermovie: Janneke Wissink

Videoclip Back In The Light

De videoclip van Back In The Light is uit! 💡💃

In het lied uit ik mijn frustratie over de onnodige jaloezie die we vaak hebben doordat we niet het hele verhaal kennen. In small-talk en op social media benoemen we alleen onze highlights en zien we niet dat er aan ieder verhaal een schaduwkant zit.

Videografen Thomas Heijnen en Lorenzo de Leeuw hebben dit op een hele mooie manier vastgelegd in de clip, waarin danseres Gwen Kiggen de hoofdrol speelt.

Mede mogelijk gemaakt door Metropool Poppodium van Twente

Aankondiging EP-Releaseshow ‘All That I Need’ 15 juni 2022

Op 15 juni release ik mijn debuut-EP ‘All That I Need’ met een bijzondere, eenmalige theatershow in het Wilminktheater. De EP gaat over hoe ik geleerd heb wat voor mij belangrijk is en de struggles die daarbij kwamen kijken.

Het wordt een bijzondere theatershow van 1,5 uur waarbij ik samen met het publiek op het podium zit en veel verhalen rondom mijn liedjes deel. Mijn band is natuurlijk ook van de partij en ik voeg ook strijkers, projecties en een bijzondere lichtshow toe aan het geheel.

Tickets zijn vanaf nu te koop: https://metropool.nl/agenda/chris-egbers-ep-release-show/

Voorpremière Pilotaflevering Docuserie

Trots! Op 26 maart ging de pilotaflevering van mijn docuserie ‘Reconnecting…’ in voorpremière in Concordia Enschede. In de serie schrijf ik songs voor ‘changemakers’: mensen die een negatieve ervaring uit het verleden omzetten in een positieve bijdrage aan de maatschappij.

Voor de pilot ben ik in gesprek gegaan met Terry Akins over hoe hij opgroeide met een vader die in de gevangenis zat en hoe hij dit nu gebruikt om anderen te helpen.

 

Op naar het vervolg! Hopelijk kunnen we daar snel mee aan de slag!

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Enschede, Poppunt Overijssel, Prins Bernard Cultuurfonds en Stichting Metropool Poppodia van Twente

Release Back In The Light

Op 11 maart bracht ik mijn single ‘Back In The Light’ uit, de tweede single in aanloop naar mijn debuut-EP. In het lied uit ik mijn frustratie over de onnodige jaloezie die we vaak hebben doordat we niet het hele verhaal kennen. In small-talk en op social media benoemen we alleen onze highlights, terwijl de werkelijkheid minder rooskleurig en minder jaloersmakend is.”

 

De single is geschreven aan de hand van een maatschappelijke frustratie. Ik kom het zo vaak tegen om me heen, al helemaal in de muziekindustrie, dat mensen enorm naar elkaar opkijken. Zelf heb ik dat ook en hoe erg ik het iemand ook gun, ik kan niet ontkennen dat ik soms jaloers ben. Het grappige is dat als ik vervolgens in gesprek ga met degene waar ik tegenop kijk, dat die persoon dat dan helemaal niet snapt. Er zijn tenslotte zo veel dingen die niet goed gaan of waar die persoon meer worstelt. Eigenlijk is de jaloezie dus vaak onnodig.

 

Omdat ik bang ben dat andere mensen ook onnodig jaloers op mij zouden zijn, worstel ik met het delen van mijn werk. De single bouwt op van schaamte naar frustratie. In het begin van het lied vertel ik, begeleid door akoestische gitaar en strijkers, dat ik twijfel om aan de wereld te laten zien wat ik kan, omdat het een vertekend beeld zal geven. Tegen het einde van de song, wanneer de volledige band te horen is, schud ik dit gevoel van me af en wil ik trots kunnen zijn op wat ik doe.

 

‘Back In The Light’ is vanaf 11 maart 2022 terug te horen op alle streamingsdiensten. In juni 2022 verschijnt mijn debuut-EP en aanloop daarnaartoe breng ik in april nog één single uit. 

Overijsselse Ambassade 2022

Poppunt Overijssel presenteert dit jaar in samenwerking met de drie Overijsselse kernpodia de Overijsselse Ambassade 2022! Samen met nog 8 andere te gekke acts nam ik als Overijsselse ‘ambassadeur’ een toffe livesessie op in Hedon Zwolle.

 

Tubantia schreef er een mooi stuk over: link

Video: Filmsaus | Foto’s: Maaike Ronhaar 

Metro’s Finest 2022

In 2022 neem ik deel aan het talentontwikkelingstraject Metro’s Finest van Poppodium Metropool. Een heel jaar lang ondersteunt het team van Metro mijn projecten met hun hele team. Samen werken we aan mijn EP-release en de pilot van mijn docuserie.

Check de video hieronder om erachter te komen wat ik uit de samenwerking wil halen!


Tubantia: Zanger Chris Egbers (21) uit Enschede wordt dankzij Metropool klaargestoomd voor het echte werk: ‘Dit opent veel deuren voor mij’

Opnames Pilot Docuserie

Het afgelopen jaar ben ik op de achtergrond druk bezig geweest met een nieuw project: het maken van een pilot voor een docuserie. In de documentaire ga ik op zoek naar bijzondere verhalen en probeer ik uit mijn eigen bubbel te komen. De rest houd ik nog even geheim ;) Hopelijk kan het uitgroeien tot iets moois!

Op 26 maart houd ik een besloten première van de pilot om zo feedback op te halen voor het concept. Wil je hier graag bij zijn? Stuur dan een mailtje naar info@chrisegbers.com dan kijk ik naar de mogelijkheden!


Foto’s: Doraly Vermeulen, Isabelel Bouwmeester

Opnames EP

In mei releasete ik al mijn debuut-single ‘Cracks’. In de periode die daarop volgde ben ik samen met mijn band en audio-engineer enorm druk geweest om een volledige EP op te nemen. Een super mooie toevoeging aan de EP is de Spaanse strijkerssectie waar we mee samen hebben gewerkt. Een periode vol synergie in de studio! Op 11 maart verschijnt de 2e single, ‘Back In The Light, en daarmee is de volledige EP in aantocht!

Foto’s: Dana Demuth

nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de projecten en zien wat er achter de schermen gebeurt? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!